Imetys ja retkeily

Toukokuu oli mukavaa aika imettää metsässä

Millaisia asioita olisi hyvä huomioida, jotta imetys sujuu helposti retkillä ja vaihtelevissa olosuhteissa?

Listaan tähän omia vinkkejäni, joita olen kokenut hyviksi kolmen lapseni kanssa.

VAATTEET – Jokaisella on varmasti omat mieltymyksenä sen suhteen, mitkä ovat hyviä imetysvaatteita. Mietikin siis omalta kohdaltasi, millaiset vaatteet toimivat hyvin imetyksen kanssa myös retkillä? Oma kestosuosikkini ovat kaikki erilaiset vetoketjulliset hupparit tai paidat, erityisesti talvella. Silloin ei tarvitse riisua paljoa, että saa vauvan tissille.

IMETYSPAIKKA – Mieti etukäteen, mitkä ovat hyviä imetyspaikkoja itsellesi. Itse tykkään imettää ihan maassa istuen, ja iso makuualusta toimii tähän hyvin. Lisäksi RIIPPUMATTO on mielestäni oivallinen imetyspaikka

Isojärven kansallispuistossa päiväretkellä

VARAUTUMINEN SATEESEEN – Voit ottaa mukaan esimerkiksi pienen tarpin, sadeviitan tai isokokoisen sadetakin, jotta imetys onnistuu sateellakin.

Metsässä imetys hirvikärpäs-aikaan😂 Suojauduin kypärälakilla!

VARAUTUMINEN ITIKOIHIN – Tämä on ollut itselläni suurin haaste imetyksen suhteen, ja siihen on simppeli ratkaisu: suurikokoinen hyttysverkko tai muu viritys, esimerkiksi teltan sisäteltta. En ole itse halunnut käyttää mitään hyttysmyrkkyjä vauvaa käsitellessä ja verkko suojaa erinomaisen hyvin itikoilta.

Pieni vauva nukkuu mukavasti kantorepussa päiväunet

TARPEEKSI EVÄSTÄ! – Muistathan varata itsellesi paljon juotavaa ja syötävää, jotta sinä jaksat imettää❤️

Ihania retkiä kaikille!

Toivottaa Metsämutsi 💚

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.