Vinkkejä itikoilta suojautumiseen

Metsämutsin vinkkejä retkeilyyn pahimpana itikka-aikana: hanki ensimmäiseksi pään yli vedettävä hyttysverkko!

Tässä hyttysverkon 4 eri käyttötapaa:

1️⃣ Pään yli
2️⃣ Kantorinkan aurinkokatoksen päälle suojaamaan lasta
3️⃣ Pienen lapsen yli evästauon ajaksi (yltää vyötäröön saakka😁)
4️⃣ Juo aamukahvi verkon läpi, kun leiriydyt pahimpaan itikka-aikaan maastossa.

Hyttysverkko toimii hyvin kantorinkan aurinkosuojan päälle vedettynä.

Nyt parhaat vinkit kehiin – miten suojautua itikoilta ja miten suojata lapsi itikoilta??(Kerro omat vinkkisi kommenteissa!)

🌲Tämän saman hyttyshupun saa laitettua lapsen päähän. Lippalakki tai lierihattu toimivat parhaiten verkon kanssa. Kun lasta totuttaa pienestä asti hyttyshupun käyttöön, niin ehkä se sujahtaa vaivattomammin päähän?

Tässä retkeillään heinäkuisena päivänä Lapissa.


Pieni (noin alle 5 vuotias) lapsi pystyy jopa syömään eväsleivät tämän saman verkon sisällä – verkko yltää lasta vyötärölle saakka😂Jos sinun pitää imettää metsässä ja hoitaa enemmän vauvaa, suosittelen sisäteltan mukaan pakkaamista tai isomman, puuhun ripustettavan verkon käyttöä.

Retkeilypaikan valinta vaikuttaa myös itikoiden määrään.

Aamukahvin voi juoda kätevästi hyttysverkon läpi…Entäs hyttysmyrkyt? Me olemme toisinaan levittäneet hyttysmyrkkyä vaikkapa housunlahkeeseen, mutta emme ole halunneet laittaa suoraan lapsen iholle. Yleensä emme käytä hyttyskarkotteita, koska olemme kokeneet vaatteilla ja verkolla suojautumisen toimivana! Thermacell tyyppisiä myrkkyjä vastustan siitä syystä, että ne ovat vaarallisia sekä luonnolle että ihmisille. Turvallisuus- ja kemikaalivirasto Tukes on varoittanut näiden myrkkyjen käytöstä ja laitteen käyttö metsässä on kielletty.❌👉Miten sinä suojaudut itikoilta?

Mukavia perheretkiä kaikille!

Toivottaa Metsämutsi

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.